Make your own free website on Tripod.com
Lawatan ke Kuala Lumpur

        Pada 6 hb November cikgu Azaman telah membuat lawatan ke Kuala Lumpur. Kami akan melawat ke petrorsains, masjid negara, masjid puterasains dan KLIA. Kami mula bertolak pada pukul 7.10 pagi.

        Kami menaiki bas sekolah. Selama dua jam dalam perjalanan untuk ke pretorsains. Kami sampai dipretorsains pada pukul 9.30 pagi. Cuma 7 orang sahaja yang boleh menaiki kenderaan tersebut.

        Kenderaan itu berjalan sungguh perlahan. Semasadalam perjalanan kami nampak bermacam –macam benda. Pada mula-mula kami terjumpa 2 juta tahun dahulu. Kemudian kami jumpa tempat wayang kulit. Kemudian kami jumpa tempat permainan. Disitu ada juga rumah hantu.

        Sebelum kami menaiki helikopter kami mendengar taklimat keselamatan helikopter. Kemudian kami naik helekopter. Selepas kami turun helekopter kami telah berada di tempat minyak diproses dan dikeluarkan. Kemudian kami keluar. Selepas itu kami sembahang zohor. Pada pukul 4.30 petang kami telah berada di masjid putera jaya untuk sembahyang asar. Selepas itu kami pergi keKLIA selama 1 jam. Selepas itu kami pergi ke perhentian Seremban untuk sembahyang magrib dan mandi. Kemudian balik.

        Kami sampai disekolah pada pukul 10 malam. Emak dan abah sedang menungu. Selepas kami balik semua orang hendak tidur.


< muka depan